Bare forbrukermakt kan gi bedre bankpriser

Norske banker leverte gode resultater for 1. kvartal 2012 på tross av internasjonal uro og i løpet av sommeren har pengemarkedsrenten gått ned. Men hvis du tror at banken frivillig deler økt fortjenestemargin med deg ved å gi deg lavere lånerente må du tro om igjen.

Fotograf: Ida von Hanno Bast

Opphavsrett: Ida von Hanno Bast

Du har allerede betalt for Finansportalen over skatteseddelen. Nå må du sørge for å få valuta for pengene! Prut eller bytt bank og forsikringsselskap når du ser det lønner seg!

Av Finansportalen

Onsdag 29. august 2012

Uansett hva Norges Bank beslutter for styringsrenten i dag må norske forbrukere engasjere seg og aktivt bruke de verktøyene som finnes og forhandlingsmakten de har om de vil ha konkurransedyktige bankbetingelser, sier Elisabeth Realfsen daglig leder og redaktør i Finansportalen.

Ønsker du deg kutt i lånerenten nytter det ikke å bli sittende i godstolen å vente på et hyggelig brev fra banken. Bankenes jobb er å maksimere sin egen profitt, levere gode resultater og holde seg solide. Derfor vil de alltid beholde merinntekten, som ligger i bedre fortjenestemarginer, så lenge de kan.

Like naturlig og selvsagt bør det være for norske forbrukere å sjekke om de har konkurransedyktige bankbetingelser regelmessig.

Bank og forsikring utgjør en stor andel av en husholdnings budsjett uansett om husholdningen er stor eller liten – og Finansportalens oversikter viser at det er store forskjeller i bankenes tilbud. Det betyr at mange forbrukere kan spare tusenvis av kroner på å forhandle frem bedre betingelser hos nåværende bankforbindelse, gjennom å bytte bank eller skaffe seg flere bankforbindelser.

Les mer om hvordan du skaffer deg økonomisk handlefrihet og sikker lønnsom sparing .

Finansportalen er skreddersydd for at norske forbrukere raskt og enkelt med få tastetrykk skal kunne skaffe seg oversikt og sammenligne finansielle tilbud i markedet. I tillegg kan man når som helst på døgnet hele året rundt bruke bytt bank i Finansportalen til å be nåværende bank om bedre betingelser, et tilbud eller også hjelp til å bytte bank.

Bruker ikke husholdningene sin forhandlingsmakt gjennom aktiv bruk av offentlige markedsportaler som Finansportalen , Telepriser , Kraftprisoversikten til å oppnå konkurransedyktige priser vil vi aldri få velfungerende markeder med sunn og god konkurranse om kundene, sier Elisabeth Realfsen.

Det er et ansvar bare norske forbrukere kan ta, men en utfordring som burde være enkel når så mange vil oppdage at de kan spare tusenvis av kroner med minimalt bruk av tid.

Sjekk om du har konkurransedyktige bankbetingelser i Finansportalen i dag – og del gjerne hvor mye du sparer med andre så flere kan se at det nytter å bruke den forhandlingsmakten vi forbrukere har.

Les mer om hvordan du bytter bank .

Andre ressurser

Kategori:
Publisert: 29. August 2012
Visninger: 1412