Blakk i januar? – klikk ned renten på boliglånet

Du kan lett spare over 10.000 kroner året på et vanlig boliglån.

iMageWithFallbackAndMagikCAO2JKYO

Av: Finansportalen.no

Torsdag 23. januar 2014

Av våre prisoversikter går det frem at av over halvparten av tilbudene fra banken til en boligeier med sikkerhet innenfor  70 prosent av boligens verdi  i dag  koster  mellom  3,4 og 4,0  prosent effektiv rente.

Dette er gode nyheter for mange, men betyr samtidig at nesten halvparten av bankenes boliglånstilbud med denne sikkerheten er priset fra 4 til 5 prosent i effektiv rente.

Slike priser gir bankene en margin på minst 2,5 prosentpoeng over Norges Banks styringsrente, som for tiden er 1,5 prosent.

Dette betyr at det er store beløp å spare med få klikk.

Klikk, kutt og spar

Mange av oss har sur økonomi i januar etter jul. Å starte 2014 med å flytte boliglånet, eller forhandle med eksisterende bank om renten, kan for mange vise seg svært lønnsomt.

Mange banker tilbyr boliglån til priser godt nede på tre-tallet.  For et vanlig boliglån på to millioner kroner, betyr rentekutt på 0,5 prosent at man får ti tusen kroner mer å rutte med i 2014 (før skatt). Er boliglånet ditt blant de dyreste i dagens marked, kan du få låneutgiftene ned cirka 1.500 kroner måneden, hvis du oppnår markedets beste betingelser for et boliglån på to millioner kroner.

Folk trenger altså ikke å vente på Norges Bank for å få rentekutt. Veldig mange kan få rentenedsettelser uansett hva sentralbankens beslutter å gjøre i år, ved å bruke prisoversiktene på finansportalen.no og vår app, som gir deg oversikt over lånejungelen helt gratis. Her kan det ligge store muligheter for å ta kontroll over regningsbunken tidlig i 2014.

Kategori:
Publisert: 24. January 2014 - sist oppdatert: 18. January 2016
Visninger: 4919