Finansportalen prioriteres i statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å øke bevligningen til Forbrukerrådets Finansportal med en million i 2011.

Fotograf: CF Wesenberg Kolonihaven

Opphavsrett: Forbrukerrådet/CF Wesenberg Kolonihaven

Vi er glad for at vi prioriteres og får den finansielle styrken vi trenger til å gjennomføre våre aktiviteter, sier Elisabeth Realfsen, redaktør og daglig leder for Finansportalen. (Foto: CF Wesenberg Kolonihaven)

Av: Brit Ingvild Holmem, Forbrukerrådet

Fredag 8. oktober 2010

– Vi er glad for at vi prioriteres og får den finansielle styrken vi trenger til å gjennomføre våre aktiviteter, sier Elisabeth Realfsen, redaktør og daglig leder for Finansportalen.

Bedre for forbrukere

 – Pengene skal brukes til å gjøre en allerede mye brukt nettportal enda bedre for forbrukerne, sier forbrukerminister Audun Lysbakken i en pressemelding fra Barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet (BLD).

Finansportalen ble lansert i 2008 for å gjøre det enklere for norske forbrukere å sammenligne de mange ulike produktene som finnes for sparing, lån og forsikring for privatmarkedet.

Sende penger hjem

Siden lanseringen er Finansportalen utvidet med flere nye funksjoner, blant annet for bankbytte og sammenligning av priser på bruk av bank-, kredittkort og forbrukslån. Om kort tid skal portalen utvides med enda en ny tjeneste, kalt ”Sende penger-hjem”, som er et verktøy for å sammenlikne pengeoverføringstjenester til utlandet.  Rundt årsskiftet vil det også lanseres en løsning der brukerne kan sammenligne prisene og vilkårene for en rekke forsikringstjenester.

– Når vi snarlig lanserer ”Sende penger hjem”-tjenesten vil vi nå en ny målgruppe og et marked hvor det er behov for økt konkurranse. Det vil den nye funksjonen bidra til. Forsikringstjenesten lanseres så snart nok selskaper kan bidra med data til løsningen, noe vi jobber intensivt med, forteller Realfsen.

– Regjeringen ønsker å legge til rette for at denne nettportalen både skal bli god og brukervennlig, sier forbrukerminister Lysbakken i BLDs pressemelding.

Kategori:
Publisert: 13. October 2010
Visninger: 1154