Aldri billigere lån

Boliglån til under 2 prosent flytende rente er historisk lavt. Finansportalens renteoversikt har aldri vist billigere lån.

Fotograf: Colourbox

Opphavsrett: Colourbox

Rekordlave renter gjør det lettere å realisere boligdrømmen.

Prisene på lån til bolig setter stadig nye rekorder.

– Denne uken ser vi for første gang effektiv boliglånsrente under to prosent. Dette er ganske oppsiktsvekkende, sier Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Rentejubileum

Rentene har falt jevnt og trutt, og er nå på historisk lave nivåer. Og det er ikke bare flytende rente som faller. Fastrentelån faller også. Billigste fastrentelån har per 29. januar 2015 en effektiv rente på 2,3 prosent for tre års binding.

– Dette er veldig gode nyheter for alle med boliglån. Det er nå historisk billig å forsikre seg mot rentehopp ved å inngå fastrenteavtale på hele eller deler av boliggjelden, sier Realfsen.

Kombinasjonen av fallende renter og stigende boligpriser, gjør at det kan lønne seg for mange å kontakte banken og prute på renten.

– På finansportalen.no er det bare å legge inn lånebeløp og boligverdi, så finner man de beste lånetilbudene. Har man høyere rente, kontakter man banken og ber dem komme med et bedre tilbud. Hvis de ikke setter ned renten, er det lett og billig å flytte boliglånet via Finansportalens «bytt-bank-knapp», sier Realfsen.

Innskuddssjokk

Lave renter er ikke like positivt for alle. For folk med penger på bok betyr de lave rentene at mange taper penger etter inflasjon og skatt.

– Innskuddsrentene har falt enda mer enn lånerenten. Mange kan flerdoble avkastningen ved å flytte sparepengene. Oversikten over de gunstigste innskuddsrentene finner man på Finansportalen, og det er raskt og gratis å flytte sparepengene, sier Realfsen.

Kategori:
Publisert: 30. January 2015 - sist oppdatert: 4. January 2016
Visninger: 10910