Rentero

På rentemøte 13. august 2008 besluttet Norges Bank å holde styringsrenten uendret. Styringsrenten er dermed fortsatt 5,75%.

Norges Bank

Norges Bank. Foto: Norges Bank

Av: Lasse Billington, Finansportalen.no
Onsdag 13. august 2008

Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å holde styringsrenten uendret. Dermed fikk ikke de siste inflasjonstallene, som var høyere enn ventet, avgjørende vekt i sentralbankens vurdering.

– Ny informasjon gir ikke grunnlag for å avvike fra strategien som ble lagt i juni, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem ifølge en pressemelding fra Norges Bank. Analysen fra juni tydet på at styringsrenten blir liggende på dagens nivå eller kanskje noe høyere det nærmeste året. Som de fleste kanskje husker, satte sentralbanken renten opp i juni, men fant altså ikke grunn til å gjøre det samme nå.

Ifølge Norges Bank er det fortsatt høy kapasitetsutnyttelse i norsk økonomi, og arbeidsmarkedet er stramt. På den andre siden avtar veksten i verdensøkonomien markant, og nye tall som har kommet i løpet av sommeren tyder særlig på en rask avmatning i Europa. Også i Norge er det som ventet tegn til at veksten avtar. Dermed var det samlet sett ikke duket for en ny renteendring nå.

Andre ressurser

Kategori:
Publisert: 13. August 2008
Visninger: 995