Spar BSU før årsskiftet

Frem til og med skatteåret du fyller 33 år kan du spare til din første bolig til en gunstig innskuddsrente og trekke av 20 % av sparebeløpet på skatten for 2009.

Opphavsrett: Microsoft Office Online

Spar med BSU før årsskiftet og oppnå gunstig innskuddsrente og skattefordel.

Av: Brigitte Watz, Finansportalen.no

Mandag 7. desember 2009

Gunstig innskuddsrente og fordeler ved førstegangskjøp av bolig

Med Boligsparing for ungdom kan du frem til og med skatteåret du fyller 33 år spare til din første bolig til en gunstig innskuddsrente samtidig som du får skattefradrag for sparingen. Les mer om skattefordelen i lignings-ABC.

Innskuddrenten du blir tilbudt på Boligsparing for ungdom er god og BSU er en gunstig ordning for øremerket sparing av egenkapital til kjøp av første bolig. Sparing på BSU gir deg hos mange banker rett til førstehjemslån, og lavere gebyrer ved etablering av førstehjemslån. I løpet av ett år kan du maksimalt spare 20.000 kroner per år og til sammen maksimalt ha et sparebeløp på BSU på kr 150.000 kroner.

Ikke alle banker tilbyr BSU til personer fra hele landet

Noen banker tilbyr Boligsparing for ungdom til personer fra hele landet, mens andre banker kun BSU til personer bosatt i eller med tilknytning til bankens markedsområde. Vi har tilpasset Banksparebarometeret slik at du kan  

En nærmere beskrivelse av bankens markedsområde får du ved å klikke med musepekeren på bankens markedsområde i resultattabell.

Andre forutsetninger eller fordeler

Sparing på BSU gir deg hos mange banker rett til førstehjemslån og lavere gebyrer ved etablering av førstehjemslån. Noen banker forutsetter ved åpning av en BSU-konto at man også inngår avtale om åpning av lønns-/brukskonto, sparekonto og nettbank. Disse opplysningene finner du ved å klikke med musepekeren på tilbudets produktnavn. Se eksempel på detaljert produktsøk for BSU.

Fordeler ved Boligsparing for ungdom finner du beskrevet på bankenes nettsider under innskudd, sparing, banksparing og lignende. Innskuddsrenten er ofte opplyst i bankens prisliste for innskudd/sparing/banksparing eller i bankens samlede prisliste.

Skattefordel

Boligsparing for ungdom er en sparing som gir deg fradrag i skatten med en viss prosent av innbetalt beløp. Du kan maksimalt spare 20.000 kroner per år og til sammen ha et sparebeløp på kr 150.000 kroner. Det gir deg et rett til et skattefradrag på 20 % av sparebeløpet. Har du spart makismalt sparebeløp på 20.000 kroner oppnår du med andre ord et skattefradrag på 4.000 kroner. Les mer om skattefordelen ved Boligsparing for ungdom hos skatteetaten.no.

BSU-konto kan bare åpnes en gang, men kan godt flyttes

Man kan bare åpne en BSU-konto en gang, men kontoen kan godt flyttes til ny bank. Bruk Banksparebarometeret til å følge med på om du har de beste betingelsene og vurder flytting av kontoen til annen bank, hvis du ikke har det.

Du kan altså ikke ha mer enn én BSU-konto, og når denne er avsluttet kan du ikke opprette en ny.

BSU som egenkapital ved kjøp av bolig eller nedbetaling av boliglån

Du kan benytte beløpet til å kjøpe ny bolig eller nedbetaling av et eksisterende boliglån (forutsatt at du har kjøpt og flyttet inn i boligen etter at sparingen startet).  Bruker du pengene til annet enn de nevnte boligformålene, må du betale skattefordelen tilbake.

Kategori:
Publisert: 6. December 2009
Visninger: 2058