Sparer norske lommebøker for 200 millioner

Finansportalens brukere kutter regningene fra banker og forsikringsselskap kraftig. Flere bytter til billigere leverandører via Finansportalen, og 2011 ble et rekordår.

Fotograf: Ida von Hanno Bast

Opphavsrett: Ida von Hanno Bast

Årsrapporten fra Finansportalen viser at nettjenesten hvert år kutter minst 200 millioner kroner av folks bank- og forsikringsregninger.

Hundre tusen vis av nordmenn betaler unødig mye til banker og forsikringsselskaper. Heldigvis er det stadig flere som gjør noe med dette via Finansportalen. Årsrapporten viser at Finansportalen er svært lønnsom, både for samfunn og forbrukere.

 

Mer populær

Fra 2010 til 2011 økte antallet besøk med 37 prosent per uke, fra 8.150 til 11.160, viser Finansportalens årsrapport.

– Etter finanskrisen merket vi en liten nedgang i interessen for å bytte bank. Det er derfor gledelig at så mange nå sjekker vilkår hos Finansportalen.no og finner ut hvor mye de kan spare på bank og forsikring, sier Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Det er ikke småpenger man kan spare ved å bytte.

 

Tusenlapper

– Bytt-bank-løsningen ble brukt fire tusen ganger i fjor og femten tusen siden oppstart i 2009. Dersom hver kunde sparer tusen kroner per måned, som er fullt mulig, for eksempel ved å flytte et boliglån på 1 million fra den største til den billigste leverandøren, har nordmenn spart 180 millioner kroner siden Finansportalen ble lansert. På forsikring er det også mye å spare, og i 2011 var det 179.024 unike sidevisninger bare på bilforsikringskalkulatoren vår. Om hver femte besøkende sparer tusen kroner på å bytte forsikringsselskap, har norske forsikringskunder allerede  spart 36 millioner kroner, sier Realfsen.

Hvis man legger til grunn at de som har byttet bank og forsikringsselskap opprettholder gunstige priser, sparer Finansportalen norske lommebøker for minst 200 millioner kroner årlig.

– Alle bør ha en fast rutine på å sjekke om de har gode vilkår minst en gang i året. Og det er enkelt å huske på dette når regningene fra forsikringsselskapet eller bankenes varsel om renteøkning dumper ned i postkassen, sier Realfsen.

Finansportalen lanserte i 2011 tjenesten ”Sende penger hjem”, som gir en oversikt over billigste og raskeste måte å sende penger fra Norge til de fleste land i verden. Finansportalens oversikt er nå sertifisert av Verdensbanken.

– Finansportalen jobber med nye tjenester også i år, sier Realfsen.

 

Kategori:
Publisert: 16. April 2012
Visninger: 1657