Topp 5 – renter på vei opp

Alle sparebankene på vår Topp-5 liste øker boliglånsrentene snart.

Penger

Av: Elisabeth Realfsen, finansportalen.no

Tirsdag 20. mai 2008

Alle bankene på vår Topp-5 Boliglån har varslet renteøkninger innen juni er omme.

SkagerakDirektebank.no troner øverst på vår Topp-5-oversikt med to tilbud: Ungdomslån og ordinært boliglån med sikkerhet innenfor 70 prosent av boligens verdi. I likhet med alle våre Topp-5-plasseringer, krever tilbudene ingen produktpakke eller kundeprogramtilhørighet hos kunden.

Om to dager, går imidlertid prisen på begge tilbud opp med en “kvarting”, og de nye prisene vil gjelde for både nye og eksisterende kunder i banken.

– I våre nye priser har vi innbakt økningen i pengemarkedsrenten som skjedde i tiden mellom de to siste rentemøtene i Norges Bank, sier banksjef Jan Kleppe i Bamble og Langesund Sparebank til Finansportalen. 

– Om og eventuelt når vi baker inn renteøkningen på 0,25 fra siste rentemøte i sentralbanken er usikkert, men jeg kan antyde at den billigste boliglånsrenten hos oss om en stund vil ligge omtrent 0,5 prosentpoeng over dagens nivå, sier Klepp

Den varslede renteøkningen fra SkagerakDirektebank.no vil forrykke rangeringen på vår Topp 5 – liste, men muligheten for en Topp 5- rangering vil fortsatt være til stede for banken de nærmeste ukene. 

I løpet av juni vil nemlig samtlige Topp-5-tilbyderne komme etter, med varslede prisøkninger. Nedenfor ser du prisøkningene som er varslet:

 Bank  Dato for neste renteøkning Varslet renteøkning 
 

SkagerakDirektebank.no (Bamble og Langesund Sparebank)
 22.05.08  0,25 ppt
Sunndal Sparebank  09.06.08  0,50 ppt
 Grue Sparebank   

25.06.08
 0,30 ppt
Tysnes Sparebank
 27.05.08  0,20 ppt

 

 

 

 

Kategori:
Publisert: 20. May 2008
Visninger: 1514