Tryggere å sende penger langt

Finansportalens oversikt over banker og pengeoverføringsforetak er nå godkjent av Verdensbanken. Målet er å gi folk bedre oversikt og billigere pengeoverføringer til utlandet.

Dette er Verdensbankens logo som viser at Finansportalen er godkjent, noe som betyr sikrere og etter hvert billigere overføringer til utlandet.

Av: Finansportalen

Mandag: 6. februar 2012

Flyktninger, innvandrere og folk med midlertidige jobber i Norge sender hvert år store beløp til familie og venner over hele kloden.

Å sende penger langt, har lenge vært dyrt. Inntil én fjerdedel av pengene kan forsvinne i gebyrer. Ofte tar det også lang tid før mottaker får pengene utbetalt. Dette bidrar til usikkerhet og dårligere økonomi for mottakerne, som ofte befinner seg i utviklingsland.

Verdensbanken mål med sertifiseringsordningen er at mindre av disse pengene skal forsvinne i kostnader, slik at mer av pengene skal komme frem til dem som trenger det mest.

Finansportalen ligger i forkant, og nettopp blitt den femte nettjenesten som er godkjent av Verdensbanken.

Finansportalen i Norge

– Finansportalens tjeneste ”Sende penger hjem” er eneste norske tilbyder av betalingsinformasjon med sertifisering fra Verdensbanken. Det betyr at alle gebyrer, vekslingskurser og overføringstid skal være lette å forstå og mest mulig oppdaterte, forklarer Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Å sende pengene med en tilbyder som tilfredsstiller kravene fra Finansportalen og Verdensbanken, betyr at man er sikrere på at pengene kommer trygt frem.

– Dersom tilstrekkelig mange velger å benytte Finansportalens oversikt, vil det øke konkurransen, slik at gebyrer og overføringstid går ned, sier Realfsen.

Verdensbankens mål med sertifiseringsordningen er at mer av pengene skal komme frem til verdens fattige.

Milliarder ekstra

Ifølge beregninger fra Verdensbanken ble det i 2011 overført 351 milliarder dollar – ca 2100 milliarder kroner, tilsvarende to tredjedeler av Oljefondet – til utviklingsland.

Billigere overføringer betyr derfor mer penger å rutte med for folk i fattige land. Dersom overføringskostnadene reduseres med fem prosent, betyr det 16 milliarder dollar (96 milliarder kroner) mer til mottakerne. Et betydelig beløp som gir mer penger til handel, sparing og investeringer, ofte til folk i fattige land.

– Finansportalens medarbeidere har derfor gjort en formidabel ekstrainnsats for å tilfredsstille Verdensbankens krav, sier Realfsen.

På Finansportalen finner du også de billigste lån og forsikringer, og du får hjelp til å bytte bank og forsikringsselskap.

Finansportalen drives av Forbrukerrådet og er derfor uavhengig av banker og forsikringsselskaper, slik at informasjonen er nøytral og pålitelig.

Andre ressurser

Kategori:
Publisert: 6. February 2012 - sist oppdatert: 9. March 2020
Visninger: 2759