Så mye kan du spare

Har du et boliglån på 2 millioner vil et rentekutt på 0,5 prosent spare deg for hele 10.000 kroner i låneutgifter bare det første året.

Fotograf: Colourbox

Er du kunde i en av de dyreste bankene kan et kutt i lånerenten på 1 prosent være mulig. Er banken opptatt av å beholde kundeforholdet ditt, er banken også positiv til å snakke med deg om dine muligheter for bedre bankbetingelser.
Ellers bør du se deg om etter en ny bank. Med et boliglån på 2 millioner vil en beskjeden rentekutt på 0,5 prosent gi deg hele 10.000 kroner i lavere låneutgifter bare det første året..

Norske banker har i en årrekke oppnådd gode resultater og spart opp egenkapital. Nå er tiden inne for at du bør få bedre bankbetingelser du kan bruke til å styrke din økonomi og egenkapital.

Du kan være «kvalifisert» for lavere lånerente

Hvor attraktiv og etterspurt du er, som bankkunde, avhenger av hvor god kunde banken vurderer at du er, eller kan bli. Les mer om hva som påvirker din forhandlingsposisjon. Bruk dine forhandlingskort overfor banken. Dine muligheter avhenger av hvor åpen du er for å vurdere andre alternativer, gjennom tilbud fra en annen bank eller også andre tilbud i samme bank. Med få tastetrykk i Finansportalen kan du sammenligne tilbud

Har boligen din har steget i verdi eller lånet blitt vesentlig nedbetalt, siden lånet ble tatt opp, kan det bety at du “kvalifiserer” for en lavere lånerente i banken uten å måtte refinansiere, fordi sikkerheten banken har for lånet er blitt bedre. Ta kontakt med banken å be de vurdere om lånerenten din er den laveste de er villige til å tilby deg. Et godt kundeforhold bør lønne seg – også for deg!

Bedre bank- og forsikringsbetingelser gjennom arbeid og foreninger

Mange bedrifter og organisasjoner har avtaler med banker og forsikringsselskap, som ansatte, medlemmer e.l. kan benytte seg av. Undersøk om du har «sovende» muligheter, du ikke har vært oppmerksom på, gjennom din arbeidsgiver, fagforening, boligbyggelag, medlemsorganisasjon o.l. Ikke ta det for gitt at tilbudet er det beste – sjekk det opp mot andre tilbud i markedet med bankbarometrene og forsikringskalkulatorene i Finansportalen.

Se hvor mye du kan spare

Sjekk hvordan betingelsene du har i banken din ligger an sammenlignet med andre tilbud i markedet i Finansportalens boliglånsbarometer, og bruk det til å forhandle med banken du har om bedre betingelser, anbefaler Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen. Som et absolutt minimum bør du ha like gode lånebetingelser, som banken tilbyr nye kunder. For at det skal lønne seg å flytte boliglånet må du spare mer enn det koster deg. Men det skal ikke store renteforbedringen til før det er lønnsomt å bytte bank. Be din nåværende bank om å gi deg bedre betingelser eller bytt bank.

Andre ressurser

Kategori:
Publisert: 10. March 2014 - sist oppdatert: 9. March 2020
Visninger: 6269