Dyre “medlemsfordeler” ved kjøp av forsikring

Medlemskap i ulike foreninger, som skal gi billigere forsikring, lurer mange til å betale for mye. På finansportalen.no kan du sjekke om din forsikring er for dyr, og du får hjelp til å bytte.

I en undersøkelse utført av Forbrukerrådet/Finansportalen sier mer enn hver fjerde spurte at de ikke bytter forsikringsselskap fordi de har en “avtale gjennom arbeidsgiver eller forening.” Slike avtaler lover rabatt på forsikringene, men i virkeligheten låser de ofte kundene til unødvendig dyre forsikringer.

– Slike avtaler kan være dyre, og du må ikke tro blindt på at de er gunstige, advarer Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Sjekk og bytt
Når man har en såkalt spesialavtale, tenker man ofte at det ikke er nødvendig å sjekke priser hos andre forsikringsselskaper. Det gjør at mange helt unødig betaler altfor mye for forsikringene sine.

Å bytte forsikringsselskap er gjort på få minutter, og det er svært lønnsomt. Undersøkelsen viser at sju av ti sparte inntil 20.000 kroner per år på å bytte.

– Finn frem avtalene og gå inn på finansportalen.no. Der kan du med noen tastetrykk finne ut om du betaler for mye, og få hjelp til å bytte selskap. Du kan når som helst bytte forsikringsselskap. Det du har til gode hos det gamle selskapet, blir refundert, sier Realfsen.

 

Betydelige beløp å spare:

sparte paa forsikring

Publisert: 11. March 2016 - sist oppdatert: 18. March 2016
Visninger: 5219