Ingen grunn til å godta dårlig rente

Mange nordmenn betaler for høy rente på boliglån. Med Finansportalen er det enkelt å kutte renten.

 27022014_megler-250x167
Rentesrente gjør at litt høyere rente får sparepengene til å vokse mye raskere.

Tall fra SSB viser at nordmenn gjennomsnittlig har 384.900 kroner i bankinnskudd. Men avkastningen er dårlig med 2,2 prosent årlig rente. På Finansportalen kan avkastningen økes kraftig med noen få klikk. Det er gratis og helt trygt.

Lønnsomt å bytte

SSBs gjennomsnittssparer, med 384.900 på konto, får 8.468 kroner i gjennomsnittlig årlig rente. Dette kan lett økes til 13.853 kroner i årlig renteinntekt, hvis man flytter til beste innskuddskonto med 3,6 prosent årlig rente.

Å flytte innskuddene via finansportalen.no er gjort på et kvarters tid og kan ofte doble avkastningen på sparepengene. Det gir en svært god timebetaling.

Ulønnsomt å være trofast

Mange banker tilbyr sparekonti med navn som bærer bud om god avkastning, for eksempel «høyrentekonto, kapitalkonto, spar-pluss, plasseringskonto, samt favør- og honnørkonto». Men de eneste som får gode betingelser er bankene. Rentene på mange av disse kontoene ligger på 0,2 – 1,6 prosent årlig rente. Med noen klikk på finansportalen.no kan avkastningen mangedobles.

Flytt innskuddene gratis og trygt.

Mange med betydelige innskudd har dårlige betingelser fordi de har vært trofaste mot banken altfor lenge. Etter hvert som årene går og økonomien bedrer seg, er det lett å bli hos banken av gammel vane. Husk at du ikke er gift med banken, selv om dere har hatt et langvarig forhold. Sjekk betingelsene dine og bytt på Finansportalen, oppfordrer Realfsen.

Den mest lønnsomme spareformen

Har du gjeld vil, for de aller fleste, den mest lønnsomme spareformen være nedbetaling av gjeld. Bruker du f.eks. sparepengene til nedbetaling av kredittkortgjeld til 22 prosent årlig rente, vil sparingen gi deg en avkastning på hele 15,8 prosent etter skatt. Få – om noen – aksjefond ville gitt deg den samme avkastningen. I tillegg slipper du den høye risikoen aksjefond gir deg avslutter Realfsen. Mer som sikker lønnsom sparing finner du her.

Kategori:
Publisert: 12. March 2014 - sist oppdatert: 12. June 2019
Visninger: 5634