Kutt renten på boliglånet

Bankene øker prisen på boliglån til rekordnivåer, selv om de tjener mer enn noensinne. På Finansportalen kan du enkelt finne frem til bedre betingelser og spare store beløp.

Fotograf: Ida von Hanno Bast

Opphavsrett: Ida von Hanno Bast

For kunder i de dyreste bankene, er et rentekutt på 1 prosent fullt mulig, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder av Finansportalen, og oppfordrer norske forbrukere til å bruke sin forbrukermakt.

Et rentekutt på en prosent på et vanlig boliglån på to millioner kroner, betyr cirka 15.000 kroner mer i lommeboka i året.

For folk som er kunder hos noen av de dyreste bankene, er et slikt kutt fullt mulig, sier Elisabeth Realfsen, som er daglig leder av Finansportalen. 

Lønnsomt for førstegangskjøpere

På Finansportalens boliglånsoversikt er alle landets banker pålagt å rapportere sine priser. Det er også mulig å søke på egen bank og se hvordan de ligger an i forhold til konkurrentene.

For førstegangskjøpere er det ekstra viktig å velge en bank med gunstig boliglånsrente, men underveis er det også viktig å følge med på at lånebetingelsene er konkurransedyktige. I boliglånsbarometeret får du enkelt frem oversikt over de beste boliglånstilbudene for førstegangskjøpere ved å velge førstehjemslån.

Men barnefamilier og veletablerte kan også ha mye å spare

Også for barnefamilier og veletablerte er det mye å spare på å ha lavest mulig lånerente på boliglånet. Storbanken DNB Bank ASA, som er bankforbindelsen for mange av landets boliglånskunder, tar 3,927 prosent effektiv rente for et boliglån på to millioner og en boligverdi på fire millioner kroner. Men sammenligner man ser man at det finnes hele 70 billigere tilbud i markedet. Å bytte bank er enklere enn folk tror og terminbeløp for lån kan også betales med avtalegiro og eFaktura, sier Realfsen.

For kunder som er «avhengige» av lokalbanken eller ønsker å beholde banken de har, er det også håp om å kunne få lavere lånerente. Se hvordan banken din ligger an sammenlignet med andre banker i Finansportalens boliglånsbarometer, og bruk informasjonen til å forhandle med banken du har om bedre betingelser, anbefaler Realfsen.

Kategori:
Publisert: 7. February 2014 - sist oppdatert: 12. June 2019
Visninger: 3963