Mekling på overtid – fortsatt fare for bankstreik

Partene i tariffoppgjøret for finanssektoren kom ikke til enighet innen fristen kl. 24:00 og meklingen fortsetter på overtid.

Opphavsrett: Colorbox.com

Ved en eventuell arbeidskonflikt i banksektoren vil du ikke kunne benytte banktjenester i Norge og møte stengte dører i bankene.

Tirsdag 7. juni 2011

Av: Finansportalen

Finansnæringens Arbeidsgiverforening, Finansforbundet og LO klarte ikke å komme til enighet under meklingsmøtet 6. juni innen fristen kl. 24:00, men er enige om å fortsette meklingen på overtid.

Riksmeklingsmannen Kari Gjesteby sier til NRK at hun håper og tror at partene kommer til enighet om en løsning og at streiken unngås. Les hele intervjuet med Riksmeklingsmannen hos NRK her.

Kommer partene ikke til enighet vil 15.500 bankansatte bli tatt ut i streik. Ved en eventuell opptrapping 14. juni vil ytterligere 5.500 medlemmer i forsikringsbransjen bli tatt ut.

Her er konsekvensene av en eventuell bankstreik

Internasjonale debet- og kredittkort vil fortsatt kunne benyttes i utlandet

Internasjonale debet- og kredittkort vil fortsatt kunne benyttes i minibanker og betalings- og butikkterminaler i utlandet, samt ved netthandel med nettsteder hjemmehørende i utlandet.

Meld fra om tap av bankkort, kode o.l. som vanlig

Melding om tap av bankkort, passord, kode, kodekort, BankID o l skal skje på vanlig måte under en eventuell arbeidskonflikt.

Netthandel på nettsteder hjemmehørende i utlandet vil fungere som normalt

Du vil kunne handle på utenlandske nettsteder med internasjonale debet- og kredittkort som normalt.

Registrerte betalingsoppdrag før streiken begynner vil bli trukket på bestilt forfallsdato

Alle betalingsoppdrag som blir registrert i banken før streiken begynner vil bli gjennomført som normalt, selv om du har gitt regningen en forfallsdato (oppdragsdato) en dag streiken pågår.

Minibanker og betalingsterminaler vil ikke kunne benyttes

Bankenes minibanker, betalings- og butikkterminaler og netthandel med nettsteder hjemmehørende i Norge vil ikke kunne benyttes.

Bankfilialene vil holde stengt

Filialer, bankbokser og hvelv vil være stengt under arbeidskonflikt.

Mer om Mekling på overtid – fortsatt fare for bankstreik på Finansportalen

Andre ressurser

Publisert: 6. June 2011
Visninger: 641