Prisdryss over Finansportalen

Én gjev nominasjon og førsteplassen i kåringen av årets offfentlige tjeneste har blitt finansportalen til del i det siste.

Fredag 5. desember 2008

Av: Elisabeth Realfsen, Finansportalen

De siste ukene har Finansportalen.no blitt hedret i forbindelse med to gjeve kåringer:

Som én av tre ble vi nominert til  “Rosings Brukervennlighetspris 2008”, som ble utdelt 17. november i år. De øvrige nominerte var nettstedet yr.no  og nettløsningen BazeField. Selv om sistnevnte gikk av med seieren, var vi svært fornøyd med å dele sølv-plasseringen med yr.no.

Seier i går

I går gikk vi imidlertid av med selveste seieren i kåringen av årets offentlige nettsted.

Vi sakser fra meddelelsen:

Litt om Difi og arbeidet med kvalitetsvurdering og kåring av vinnarar til årets offentlege nettstader:

Årets offentlige nettsteder
I forbindelse med den årlige kvalitetsvurderingen, kårer Difi også årets offentlige nettsteder. En fagjury satt ned av Difi kårer årets kommunale nettsted, statlige nettsted, offentlige tjeneste og tilgjengelighetsprisen. Målet med kåringene er å løfte frem nettsteder som bidrar til et mer tilgjengelig og brukerrettet offentlig informasjons- og tjenestetilbud, utover det som blir målt gjennom kvalitetskriteriene. Gjennom kåringen ønsker Difi også å fange opp nyskapende initiativ som kan utfordre andre offentlige nettsteder i egen nettstedutvikling.
Kåringen tar utgangspunkt i kriteriesettet for kvalitetsvurderingen, men vurderer også element som ikke så lett lar seg måle objektivt.

Nominerte til prisen årets offentlige nettjeneste er

Finansportalen.no
Statens pensjonskasse
NRKbeta

Årets vinner er en god nykommer blant offentlige nettsteder. Nettstedet gir raskt oversikt og er enkelt å bruke. Designet er tydelig og tiltalende, noe juryen mener er et eksempel til etterfølgelse for andre offentlige nettsteder. Nettstedet bør løfte bedre frem informasjon om når og hvordan produktinformasjonen blir oppdatert og at dette er en offentlig tjeneste. Vinneren bør også raskt prioritere tiltak for tilgjengelighet, i tråd med retningslinjene. Juryen mener vinneren tilbyr en viktig og nyttig tjeneste, som klart retter seg mot å styrke rettighetene vi alle har som forbrukere av finanstjenester.


Vinneren av årets offfentlige tjeneste er Finansportalen.no”

Kategori:
Publisert: 5. December 2008
Visninger: 964