Spar penger på julekreditten

Tar du jula på kreditt? I dag lanserer Finansportalen.no to nye tjenester som hjelper deg til å gjøre bevisste valg i julestria.

Elisabeth Realfsen

Du har allerede betalt for oss gjennom skatteseddelen – bruk oss til å finne det billigste kredittkortet! sier Realfsen

Finansportalen.no guider norske forbrukere gjennom jungelen av tilbud på julekreditt. To nye kalkulatorer gjør det nå mulig for deg å planlegge julehandelen bedre: Kredittkortbarometeret og Smålånbarometeret.

– De nye verktøyene hjelper deg med å sammenlikne prisene på smålån. På en enkel måte kan du finne det billigste forbrukslånet, billånet, båtlånet eller MC-lånet, sier daglig leder i Finansportalen.no, Elisabeth Realfsen.

Bedre økonomi

På denne måten kan du også finne ut om din økonomi tåler et forbrukslån eller et trekk på kredittkortet. Nordmenns forbruks- og kredittkortgjeld har økt med 11 milliarder kroner på to år. Samlet er forbruksgjelden hele 44 milliarder.                                          

Lettere

– Nå blir det lettere å finne ut om man virkelig har råd til å ta jula på kreditt, sier barne- og familieminister Audun Lysbakken.

– Mange forbrukere har helt sikkert følt seg usikre på om de får god og presis informasjon om de virkelige kostnadene ved bruk av forbrukslån og kreditt på kort. Det har vært vanskelig å sammenlikne de ulike tilbudene, sier statsråden.

Knekker bankkoden

Finansportalen.no gjør det enklere for folk når de skal velge.

– Denne tjenesten gjør kredittmarkedet tydeligere for forbrukerne, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet, som understreker at man i utgangspunktet bør spare til forbruk og låne til bolig. Hvis man først må låne penger, gir de nye tjenestene på Finansportalen.no oversikt over kostnader og alternativer.

Dette gjør de nye barometrene:

  • Beregner hvor mye gebyrer og renter du må betale på smålån og lån på kredittkort.
  • Beregner hvor mye du må betale i måneden.
  • Beregner hvilken rente du faktisk betaler.
  • Beregner hvor mye du betaler totalt.

Bruk Kredittkortbarometeret og finn det billigste kredittkortet i markedet.

Bruk Smålånbarometeret og finn det billigste smålånet i markedet.

Forbrukslån er dyrt

Fem prosent av alle voksne i Norge nå har betalingsanmerkninger. På bare et halvt år har 12.500 flere nordmenn fått betalingsproblemer.

1200 norske 18- og 19 åringer er i dag registrert med betalingsanmerkning, mot 800 for tre år siden. Dette viser tall fra analyse- og kredittopplysningsbyrået Experian. 

Lett tilgang på kort, kombinert med skyhøye renter på løpende kreditt, gjør at forbrukere lett går seg vill i kredittmarkedet. Forbrukerrådet vil hjelpe forbrukerne å unngå høy og kostbar forbruksgjeld, som fører til økonomiske problemer og betalingsanmerkninger. 

Dette er Finansportalen.no: 

  • Nettjeneste drevet av Forbrukerrådet
  • Finansportalen.no har siden januar 2008 gitt landets lånekunder alle landets bankpriser samlet og oppdatert på ett sted.
  • Gir råd og informasjon til forbrukere om alt fra boliglån og forsikringer, til hvordan man skal få mest mulig ut av sparepengene.
  • Les mer om Finansportalen.no
Kategori:
Publisert: 1. December 2009
Visninger: 2487