Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet ved bruk av finansportalen.no

Personopplysninger

Når du bruker Finansportalen.no (eller noen av de andre relaterte nettadressene) etterlater du deg elektroniske spor. Sporene dannes fordi din nettleser automatisk sender opplysninger til våre systemer hver gang du besøker en side. Ingen av disse opplysningene vil bli brukt til å identifisere enkeltpersoner.

Tjenesten lagrer IP-adresser i logg og cache. Disse lagres sikkert hos oss, og deles ikke med andre.

Hvis du bruker noen av forsikringskalkulatorene, blir IP-adressen din lagret i våre systemer i 180 dager. Deretter slettes adressen automatisk. Informasjonen brukes til å identifisere eller forhindre driftsproblemer eller uønsket bruk av våre nettsteder. Dette er nødvendig for sikker drift av nettstedene.

For enkelte funksjoner ber vi også om andre personopplysninger. Disse brukes kun for å gi deg best mulig relevant informasjon og lagres ikke.

Se også Forbrukerrådets personvernerklæring.

Hjelp og kontaktskjema

Når du bruker kontaktskjema på Finansportalen lagres henvendelse og svar i våre systemer uten tilgang for andre enn de av våre ansatte som har arbeidsmessig tilknytning til de innsendte henvendelsene.

På kontaktskjemaet kan du velge å bli kontaktet for spørreundersøkelser og brukertester. Dersom du velger dette, oppbevarer vi din e-postadresse så vi kan kontakte deg.

Cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) i deler av våre tjenester. Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal fungere best mulig. Funksjonen kan slås av og på i de fleste nettlesere med et menyvalg som heter «innstillinger», «sikkerhet» eller lignende. Selv om funksjonen slås av, kan du likevel bruke markedsportalene, men noen funksjoner vil ikke fungere like godt.

For mer informasjon om innstillinger i nettleseren, se slik administrer du informasjonskapsler på Nettvett.no

Forbrukerrådet.no, Finansportalen.no og Strømpris.no benytter analyseverktøyet Matomo for å samle inn statistikk for bruk av nettsidene. Formålet med dette er å sikre god brukervennlighet og få innsikt i hvilket innhold som besøkes slik at vi kan sikre at innholdet er godt og tilgjengelig. Matomo er en løsning spesielt utviklet for godt personvern. Dataene tilhører Forbrukerrådet og deles ikke med andre.